Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Кількість підприємців на Київщині продовжує зростати

З початку 2024 року на Київщині зареєструвалось 3,5 тисячі підприємств. Загалом в області нараховується більше 200 тис. суб’єктів господарювання.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА. 

Зазначається, що збереглася тенденція до зростання сплачених підприємствами податків. За січень-березень платники податків збільшили надходження до бюджетів усіх рівнів на 34 %. Підтримка бізнесу надається у різних формах, зокрема за рахунок урядових програм.

  • Київська область залишається у п’ятірці лідерів з реалізації програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Вже підписано кредитні договори на загальну суму 19,8 млрд грн. 
  • Київщина також в лідерах серед регіонів, які мають найбільшу кількість схвалених заявок на отримання мікрогрантів урядової програми “Власна справа”. З початку року прийнято 218 рішень на видачу мікрогрантів на суму 52,5 млн грн. 
  • За програмою “Грант для ветеранів та членів їх сімей” прийнято 17 рішень на суму 8,2 млн грн, що дозволить створити 37 робочих місць.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київській ОВА відбувся другий тренінг для працівників медіа та комунікаційних підрозділів громад.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору