Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Чому бучанських школярів перевели на дистанційку

‌Сьогодні, 17 квітня, приблизно о 8:30  поліцейські отримали сигнал  про замінування чотирьох закладів освіти у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що після  евакуації понад 3 тисяч осіб – школярів  та персоналу з усіх будівель, правоохоронці разом з вибухотехнвками та кінологами перевірили споруди та прилеглі території.

“За результатами обстеження, жодних підозрілих предметів не виявлено. Поліція Київщини перевіряє кожне повідомлення про небезпеку”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом сигнали про замінування бучанських навчальних закладів  поліцейські отримують регулярно.

Ось лише кілька випадків. 5 лютого поліцейські перевірили повідомлення про замінування у Бучанському ліцеї. Схоже повідомлення було 2 лютого – тоді на електронну пошту надійшов лист від невідомого про замінування. Також до Бучанського ліцею №4 26 лютого надійшло чергове повідомлення про замінування.

На щастя, в усіх випадках вибухівки не знайшли.

Однак, як повідомили у Бучанській міськраді, через постійні такі  повідомлення частину шкіл громади довелося тимчасово перевести на дистанційне навчання.

“З 18 до 21 квітня Бучанські ліцеї №3, №4, №5 та №9 припиняють очну форму навчання. Освітній процес буде організований онлайн до врегулювання ситуації з мінуванням.
Закликаємо батьків із розумінням поставитися до змін та сприяти організації дистанційної освіти для дітей. Адже безпека дітей – пріоритет номер один для Бучанської громади”, – пояснили у міськраді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що щосуботи волонтери “Fight for freedom Ukraine” проводять уроки з вивчення англійської мови для дітей з села Мощун.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору