Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Замість музею волонтерства у ліцеї Вишневого облаштували укриття

Задля безпеки навчального процесу облаштували два укриття в різних частинах навчального корпусу Вишнівського академічного ліцею №2.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Вишневу МТГ.

Зазначається, що одне із сховищ відремонтували ще до початку великої війни, запланувавши відкрити тут музей школи та волонтерства. Така ініціатива обумовлена тим, що  педагоги та учні ще з 2014 року є активними учасниками волонтерського руху.

“Та, на жаль, війна внесла свої корективи, тож нині підвальне приміщення закладу використовують як укриття для середніх та старших класів”, – йдеться у повідомленні.

Також з початком навчального року в ліцеї  облаштували укриття для учнів початкових класів та дошкільнят з дитсадочка «Ромашка».

“Воно не лише може захистити дітей від ворожих ракет, а й забезпечити комфортні умови для навчання, творчості, дозвілля. Тут облаштовано затишні класи, сучасний санвузол, встановлено зручні парти та стільці, є бойлер, отже і гаряча вода. Також є запаси питної та технічної води, вогнегасники”, – зауважують у громаді.

Ці  два укриття мають окремі виходи, оснащені генератором, який стане у пригоді під час перебоїв зі світлом, і можуть розмістити загалом майже тисячу осіб.

Тим часом ідея створити музей все ж розглядається – на перспективу

«У приміщенні, де зараз укриття для середніх та старших класів, після війни облаштуємо музей. Експонатів для цього вистачає. Також тут можна буде проводити, скажімо, уроки праці чи англійської мови. Інше приміщення можна облаштувати для занять хореографії. Планів у нас багато, головне, аби якнайшвидше настала перемога», – зазначає директорка ліцею Тетяна Пашинська.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Блиставицькій школі №6 Бучанського району встановили нове наземне укриття, яке розраховане на 100 осіб.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору