Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Окупант отримав 12 років за вбивство чоловіка неподалік Бучі

Тюремний термін отримав російський військовий, який розстріляв авто з водієм під час бойових дій на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на СБУ.

Зазначається, що російський військовий, причетний до вбивств цивільних людей під час боїв за Київ, отримав реальний термін ув’язнення завдяки доказовій базі Служби безпеки.

“Мова йде про Радіка Гукасяна – 29-річного контрактника із 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії. Під час боїв за Київ він разом з іншими рашистами розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло вбитого чоловіка у лісі”, – йдеться у повідомленні.

Гукасян потрапив у полон до українських захисників у серпні 2022 року під час запеклих боїв на Херсонському напрямку.

Розслідування справи вели слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

Під час розслідування було з’ясовано, що військовий  був у складі окупаційного угруповання росії, яке з перших днів брало участь у повномасштабному вторгненні в Україну.

“Перебуваючи на території Київщини, він разом зі спільниками обстрілював та грабував помешкання місцевих жителів. А потім награбоване майно відправляв до рф. За матеріалами СБУ Гукасяна визнано винним за ч. 2 ст. 28 та чч.1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством за попередньою змовою групою осіб)”, – зауважують в СБУ.

І деталізують, що, враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив Гукасяну 12 років в’язниці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що правоохоронці Київської області повідомили про підозру військовослужбовцю рф, який влаштував катівню у Гостомелі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору