Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Планування замаху на життя Володимира Зеленського: що відомо

Сьогодні, 18 квітня, арештовано громадянина Польщі,  який пропонував російським спецслужбам співпрацю у здійсненні замаху на життя Президента України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що зловмисника вдалося викрити завдяки спільним зусиллям Офісу Генпрокурора, СБУ та польських партнерів.

“За результатами тісної взаємодії Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та органів правопорядку Республіки Польща затримано громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб російської федерації. За даними слідства, підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт з представниками командування зс рф, та повідомив їх про готовність працювати на користь військової розвідки рф. Його завдання включали збір та передачу країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка на території Республіки Польща”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що все це повинно було спрацювати на допомогу спецслужбам РФ у плануванні можливого замаху на життя Президента України під час його перебування у Польщі.

Українські прокурори та співробітники СБУ поінформували польських колег про можливе вчинення кримінального правопорушення. Також вони передали правоохоронцям сусідньої країни ключові докази у цій справі у межах надання міжнародно-правової допомоги.

“Завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією між двома країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі”, – підкреслили в Офісі Генпрокурора.

“Польська прокуратура висунула йому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Республіки Польща”, – додали в СБУ.

Сьогодні, 18 квітня, за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував до нього тимчасовий арешт як запобіжний захід. Слідчі дії тривають – справу розслідує Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Республіки Польща.

“Цей випадок є черговим свідченням того, що росія — загроза не лише для України та українців, а й для усього вільного світу. Злочинний режим кремля постійно намагається підірвати європейську та глобальну безпеку. Готує та здійснює диверсії на території інших суверенних держав”, — зауважив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція Київщини затримала на хабарі ексдиректора ДП Міноборони та підприємця.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору