Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі відкрили інноваційний майданчик для переробки будівельних відходів

Одна з перших в Україні станцій із переробки  будівельних відходів, що накопичились внаслідок російських руйнувань під час окупації, з’явилася у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що цей інноваційний майдаанчик відкрили у межах програми сталого управління відходами. Утилізацію та переробку цього сміття займатиметься КП “Бучасервіс”.

У міськраді підрахували, що у Бучанській громаді після демонтажу зруйнованих об’єктів залишилося майже 75 тисяч кубометрів будівельних відходів.

“Майже все обладнання для роботи майданчика надала UNDP Ukraine. Відтак, відходи можна подрібнювати та сортувати за фракціями, а кінцевий продукт — перепрофілювати для потреб громади. Це стане важливим кроком у відновленні та мінімізації впливу шкідливих речовин на довкілля”, – йдеться у повідомленні.

У відкритті  цієї стійкої і повноцінної станції із переробки сміття такого виду узяв участь  Голова Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петер Вагнер.

ДОВІДКА. Проєкт реалізовано спільними зусиллями Бучанської міськради, Програми розвитку ООН та за підтримки Євросоюзу.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що комунальники Київщини, серед них – і Бучанського району, отримають майже 40 одиниць спеціальної техніки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору