Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До 12 років засуджено військового рф за вбивство цивільного у Бучі

Російського військового засудили до 12 років позбавлення волі за розстріл цивільного в Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що 29-річний Радік Гукасян був контрактником 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії.

Під час боїв за столицю, він разом з іншими російськими військовими розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, окупанти заховали тіло вбитого чоловіка у лісі.

Також росіян зі спільниками обстрілював та грабував помешкання місцевих жителів, а награбоване майно відправляв до росії.

«Українські Захисники взяли Радіка Гукасяна у полон під час запеклих боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року.

Його визнано винним за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством за попередньою змовою групою осіб. Суд призначив російському окупанту 12 років ув’язнення. Жоден злочин російських окупантів не залишиться непокараним», – пише пресслужба.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада передала на передову два квадрокоптери Matrice 30T для бійців 5-ї окремої штурмової бригади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору