Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпінській громаді скаржаться на якість води

У селах Михайлівка-Рубежівка та Забуччя Ірпінського району місцеві жаліються на забруднену воду та недостатню кількість свердловин.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Місцева влада обіцяє, що з 22 квітня розпочнеться буріння нових свердловин.

«На прохання старостату зустрівся з жителями Михайлівки-Рубежівки та Забуччя. Обговорили нагальні питання – каналізування селищ та доступ до чистої води. Через те, що у Михайлівці-Рубежівці та Забуччі відверто застарілі системи, жителі селищ скаржаться на забруднену воду та недостатню кількість свердловин. Вже з наступного тижня підрядник, якого призначило КП “Ірпіньводоканал”, розпочне бурління свердловин. Загалом дві по Михайлівці-Рубежівці та одну в Забуччі. Також розробимо за три місяці проєкт реконструкції каналізаційно-насосної станції з колекторами та подамо його на благодійні програми, якщо за проєкт не візьмуть – будемо реалізовувати своїми силами», – сказав Маркушин.

Він також подякував жителям Михайлівки-Рубежівки та Забуччя за активну позицію та важливий діалог і попросив повідомляти про всі проблеми на гарячу лінію Ірпінського міського голови: 0800 335 191.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за березень 2024 року на Київщині браконьєри наловили риби майже на мільйон гривень.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

 

Нагору