Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Майже 17,5 тис зруйнованих об’єктів вже відновили на Київщині

На Київщині відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17,5 тис об’єктів, зруйнованих росіянами.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Зазначається, що пріоритетом залишається відбудова житла та соціальної інфраструктури.

Вже відновили понад 15, 8 тис. багатоквартирних та приватних будинків, 202 освітні заклади, 115 об’єктів охорони здоров’я, 78 адмінбудівель та  ЦНАПів.

Також у КОВА цього тижня провели засідання групи “Прозорість та підзвітність” з розгляду тендерних закупівель у Вишневій громаді. Зокрема, щодо будівництва 2 укриттів у закладах освіти в Крюківщині та Вишневому та реконструкції кінотеатру під приміщення міськради. Резонанс в суспільстві виник через суми тендерів

Група “Прозорість та підзвітність” рекомендувала громаді Вишневого невідкладно направити проєкти на експертизу до КНДІСЕ або іншої аналогічної установи, щоб отримати об’єктивний висновок.

Ще одна рекомендація – підготувати фінансово-економічні обгрунтування щодо доцільності будівництва цих об’єктів саме у зазначених обсягах.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за програмою “єВідновлення” у Гостомельській громаді вже виплатили компенсації на суму понад 132 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору