Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Немішаїво ліки до амбулаторій доставлятимуть безпілотники

У Немішаївській громаді реалізовують пілотний проєкт щодо доставки ліків до віддалених амбулаторій за допомогою дронів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “Інформатор Київ”.

Зазначається, що Немішаївська селищна рада оголосила про початок реалізації проєкту доставки ліків до місцевих віддалених амбулаторій за допомогою безпілотників. Проєкт реалізують спільно МОЗ України та Немішаївська ОТГ. Зокрема, таким способом доставлятимуть ліки, які виписують сімейні лікарі за державною програмою “Доступні ліки”. 

«Відрізнити цей безпілотник від інших можна, звернувши увагу на його особливості: в нього білий фюзеляж, червоні крила, маркування жовто-блакитними кольорами, і навігаційні вогники, що блимають на кінцях крил. Безпілотник працює майже безшумно на електричних двигунах», – йдеться у дописі.

Важливо! Місцева влада просить мешканців регіону не телефонувати до поліції (чи, тим більше, не намагатися збити його власними силами) при появі такого безпілотника.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у селах Михайлівка-Рубежівка та Забуччя Ірпінського району місцеві жаліються на забруднену воду та недостатню кількість свердловин.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

 

Нагору