Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Що відомо про відновлення Київщини?

Голова КОВА Руслан Кравченко розповів про основні пріоритети щодо відновлення пристоличного регіону, безпеку енергетики, а також відбудову інфраструктурних обʼєктів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.

На Київщині уже відновили 17 тис. обʼєктів. До відбудови разом із КОВА залучені громади, Уряд, Президент, міжнародні партнери.

КОВА також продовжує свою роботу над безпекою регіону. Зокрема, будуються і ремонтуються нові укриття, відновлюється соціальна інфраструктура: лікарні, дитячі садки і школи. Енергетична безпека також залишається у пріоритеті.

«Після удару по Трипільській ТЕЦ ми маємо працювати вже сьогодні. Президент дав завдання готуватися до опалювального сезону», – сказав він.

До того ж на Київщині планують створити новий реабілітаційний центр у співпраці із США та країнами Європи. на Київщині планують створити новий реабілітаційний центр у співпраці із США та країнами Європи.

«У нас є попередні результати. За завданням Президента їздив у відрядження до Сполучених Штатів Америки. У нас є попередня домовленість. І зараз велика команда інженерів США та Європи працюють над розробкою проєкту нового реабілітаційного центру для комплексної реабілітації постраждалих від війни – як  психологічної, так і фізичної. У повній синергії хочемо побудувати флагманський проєкт. Очікуємо в травні старт будівництва нового реабілітаційного центру. Будемо про це повідомляти», – пояснив очільник КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що кінорежисер Бо Тенгберг під час візиту до Бучі висловив співчуття бучанцям, які пережили окупацію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору