Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У БІГ-регіоні відкрили анотаційні дошки загиблих військових

У Ворзелі відкрили пам’ятні дошки трьом загиблим військовослужбовцям.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на допис Бучанського міського голови.

Зазначається, що дошку памʼяті Євгенію Осієвському відкрили на вулиці Кленовій, 6А відкрили. Захисник добровільно вступив до лав ЗСУ в листопаді 2022 року, загинув 22 травня 2023 року під Бахмутом.

Відтепер на будівлі Ворзельського ліцею №10  є памʼятна дошка імені Олександра Діордіца — він тут навчався. Пішов воювати ще у 2014, в зону АТО. Трагічно помер у травні 2020 року.

Сергій “Гап” Смирнов з перших днів брав участь у боях за Бучу і до останнього утримував лінію оборони міста. Загинув 5 березня 2022 року від ворожого обстрілу. Посмертно нагороджений медаллю “За Захист Батьківщини”. Дошка памʼяті тепер висить на будинку, де проживав Герой — на вулиці Кленова 45А/2. 

«Схиляємо голови перед подвигом справжніх патріотів, які віддали власне життя в боротьбі за мир та свободу на рідній українській землі. Бучанська громада назавжди збереже в пам’яті імена своїх Героїв-захисників», – йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 квітня у відділі поліції №2 (м. Ірпінь) Бучанського райуправління поліції Київщини запрацювала автоматизована система відеофіксації “Custody Records”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору