Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Підрядник завдав Бучанській громаді збитків на понад півмільйона гривень

Поліцейські Київської області повідомили про підозру керівнику будівельної організації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що підрядник  уклав низку договорів на проведення поточних ремонтів укриттів у Бучі за чотирма адресами.

Як з’ясувало слідство, фігурант необґрунтовано завищив вартість робіт та матеріалів у спорудах, які ремонтував.

“Поліцейські встановили, що 37-річний керівник компанії-підрядника, усвідомлюючи, що фактичні обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, не відповідають обсягам та вартості відображеним в первинних облікових документах, склав завідомо підроблені офіційні документи”, – йдеться у повідомленні.

У Київській обласній прокуратурі деталізували, що, окрім істотного завищення вартості  робіт та кількості використаних матеріалів у звітних документах, підрядник ще неякісно виконував передбачені проєктно-кошторисною документацією роботи.

“Внаслідок цього підозрюваний безпідставно отримав на рахунки свого товариства понад пів мільйона гривень бюджетних коштів, якими розпорядився на власний розсуд”, – підкреслили у прокуратурі області.

Тож слідчі Бучанського управління поліції повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України. Таким чином, підряднику загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Втім, підрядник є не єдиним фігурантом справи.

“Стосовно інженера технагляду комунального підприємства, який належним чином не перевірив ремонтні роботи та погодив документацію з недостовірними відомостями, обвинувальний акт розглядається в суді. Йому інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України)”, – зауважують в обласній прокуратурі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині судитимуть інженера-землевпорядника, який виготовив документ на підставі якого у приватну власність вибули землі вартістю 1, 3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору