Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстрілював цивільних у Гостомелі: судитимуть військового рф

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо  військовослужбовця рф, який розстрілював людей і транспорт у Гостомелі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що слідчі встановили 41-річного заступника командира оперативного взводу загону мобільного призначення Красноярського ОМОНу, який у складі групи російських військових 25 лютого 2022 року, рухаючись колоною в Гостомелі, розстрілювали цивільних людей та автомобільний транспорт.

У березні окупанту повідомили про підозру.

‘Поліцейські зібрали достатньо доказів, які беззаперечно доводять його вину у порушеннях законів та звичаїв війни, передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана ВРУ, поєднаних із закінченим замахом на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб”, – йдеться у повідомленні.

За даними Київської обласної прокуратури, встановлено причетність військових зазначеного загону під час перебування в Гостомелі до розстрілу 12 одиниць транспорту, внаслідок чого вбито 11 громадян, і поранено 15 осіб.

“Перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись”, – зауважують в прокуратурі області.

Тож співробітники слідчого управління поліції Київщини за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та за оперативним супроводом працівників карного розшуку ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спрямували до суду обвинувальний акт до суду за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що новопризначений комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті завітав до Бучі та вшанував пам’ять невинно вбитих жителів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору