Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Виплати Захисникам та членам родин загиблих: де подати документи у Бучі

На Київщині затверджено порядок виплати грошової допомоги Захисникам та родинам загиблих Героїв на 2024-2025 роки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням та Facebook-сторінку Бучанської міської ради.

Зазначається, що Порядок використання коштів бюджету на соціальну підтримку Захисників України, членів сімей загиблих Героїв, а також родин Героїв Небесної Сотні затвердила  Київська обласна рада.

“Передбачені одноразові виплати грошової допомоги Захисникам з інвалідністю внаслідок війни I-III груп. Також щорічну одноразову допомогу отримають сім’ї загиблих під час АТО/ООС та бойових дій, пов’язаних із захистом України від російської агресії, а також родини Героїв Небесної Сотні”, – йдеться у повідомленні.

Також  право на щомісячну адресну допомогу встановлено для дітей загиблих Захисників України. Серед них – і  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, чиї батьки загинули за Україну. Діти Героїв Небесної Сотні також отримуватимуть щомісячну фінансову допомогу.

“Крім грошових виплат, для Захисників та членів сімей загиблих передбачено відшкодування вартості ліків, не включених до Нацпереліку основних лікарських засобів”, – зауважують у Бучанській міськраді.

Для того, щоб отримати детальну інформацію та подати документи на виплати таких допомог, можна звернутися до Управління соцполітики Бучанської міськради за адресою: місто Буча, бульвар Богдана Хмельницького, 5/5А. Телефон – (04597) 49904.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що, починаючи з 26 квітня, постраждалі від війни щоп’ятниці у Бучі зможуть отримати безкоштовну правову допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору