Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У дитсадку Калинівки ремонтують укриття

Сьогодні, 29 квітня, розпочато ремонтні роботи в укритті дитсадка “Веселка” села  Калинівки Макарівської громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що з початку великої війни підвальне приміщення  використовувалося як найпростіше укриття.

А сьогодні стартували ремонтні роботи на цій локації.

“Завдяки співпраці з міжнародною організацією “Global Emergency Relief, Recovery@Reconstruction” (GER 3) це укриття буде перетворено на сучасний та безпечний простір для дітей”, – йдеться у повідомленні

За два місяці – а саме стільки часу триватимуть ремонтні роботи – заплановано  провести частковий демонтаж старих конструкцій, облаштувати другий вхід та покращити той вхід, що є нині,   здійснити оздоблювальні роботи стін, стелі та підлоги.  Також будівельники мають змонтувати систему освітлення, водопостачання та вентиляції, та провести зовнішні роботи з благоустрою території навколо укриття та захисту фундаменту від води.

“Після завершення ремонту укриття стане не лише світлим та сучасним безпечним місцем для дошкільнят, але й комфортним простором для розвитку та навчання. Важливо, що укриття буде облаштоване безпечними, яскравими, меблевими конструкціями для ігор, занять, дозвілля малят, які закладу надали ГО “Істок” в партнерстві з Представництвом “Save the Children in Ukraine”, – розповідає Вадим Токар.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що понад  9 тисяч пошкоджених окупантами  обʼєктів на Київщині допомогли відновити міжнародні партнери та фонди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору