Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Збитки для бюджету: майже 1,2 мільйона намагались поцупити на ремонті доріг Бучанщини

На Київщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які хотіли нажитися на ремонті доріг  у Бучанському районі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на прокуратуру Київської області.

Зазначається, що під час розслідування було встановлено, що фігурант створив організовану злочинну групу до якої залучив довірених осіб. Мета була –  заволодіти бюджетні кошти, які виділяються на капремонт дорожнього покриття на Київщині.

“Один з виконавців укладав з розпорядниками бюджетних коштів договори підряду, інший – договори на здійснення технічного нагляду по об’єктах будівництва та ремонту доріг. Так, підконтрольні організатору підприємства здійснювали ремонт дорожніх покриттів в Бучанському районі. Підрядник вносив до актів виконаних робіт завищені обсяги та вартість фактично використаних будівельних матеріалів, а спеціаліст з технагляду візував звітну документацію і передавав для підписання та подальшої оплати замовнику”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином зловмисникам діставались гроші з бюджету, а Бучанщині –  ремонт доріг не в  повному обсязі та ще й неякісний.

Експерти встановили, що фігуранти завдали збитків громаді на понад 1,2 млн грн.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох виконавців організованої злочинної групи за фактами заволодіння майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України)”, – поінформували у прокуратурі Київської області.

І деталізували, що досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Національної поліції України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині судитимуть інженера-землевпорядника, який виготовив документ на підставі якого у приватну власність вибули землі вартістю 1, 3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору