Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бучі встановили пам’ятну дошку на честь Героя Сергія Мазіна

Меморіальну дошку на честь загиблого командира дивізіону військ протиповітряної оборони ЗСУ Сергія Мазіна відкрили у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що анотаційну дошку на честь Сергія Мазіна встановили за адресою вулиця Ярослава Мудрого 10/5 – на стіні будинку, у якому жив Герой.

Підполковник Сергій Мазін з позивними «Петрович» та «Командир» командував дивізіоном військ протиповітряної оборони Збройних Сил України. Після навчання він проходив службу у 160-й зенітно-ракетній бригаді Повітряних сил ЗСУ.

У 2019 році виконував бойові завдання на Донбасі. З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну захищав незалежність України.

“16 червня 2022 року Сергій Мазін загинув під час виконання завдання в кабіні бойового управління зенітно ракетного комплексу поблизу села Терешківка, що на Сумщині. За проявлену мужність і героїзм нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно)”, – йдеться у повідомленні.

У Сергія залишились батьки, дружина та син.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Ворзелі відкрили пам’ятні дошки трьом загиблим військовослужбовцям.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору