Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині зʼявиться друга черга “Чудо-містечка Хансена”

На Київщині у селі Колонщина розпочинається будівництво другої черги “Чудо-містечка Хансена”, призначеної для розселення ВПО старшого віку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з покликанням на допис начальника КОВА Руслана Кравченка. 

Вже незабаром в новеньких оселях зможуть оселитися до 200 осіб. 

«Першу чергу було відкрито восени  минулого року. У комплексі мешкають 105 родин. Це 160 осіб віком від 65 до 100 років з Донеччини, Херсонщини, Луганщини, Запоріжжя, Сумщини, Харківщини. Ці люди через російських окупантів втратили своє житло. Насамперед – родини, які опинилися у складних життєвих обставинах, мають  інвалідність або важкі захворювання, та з малими фінансовими статками. Проживання абсолютно безкоштовне. Мешканці містечка навіть не сплачують за комунальні послуги», – сказав Руслан Кравченко.

У житлі, що буде збудоване у Колонщині, розраховують розселити ще 115 родин. 

«Це не єдиний проєкт пана Хансена, який спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Держава виділяє значне фінансування на їх потреби, але їх все одно бракує, щоб забезпечити всіх. Тому вдячний благодійникам, які долучаються до цієї роботи. Проєкти, які реалізовує Делл Лой Хансен в Україні – це приклад співпраці приватного бізнесу та влади на всіх рівнях. Бо наше спільне завдання підтримати тих, кому найважче та повернути людям віру в майбутнє», – пояснив голова КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що КОВА та Австрія налагоджують побратимські відносини. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору