Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

ООН-Хабітат допоможе у відновленні Бородянської та Макарівської громад

Делегація Програми ООН з населених пунктів (ООН-Хабітат) відвідала Бородянку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення виконуючої обов’язки Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

Зазначається, що мета візиту делегації, очолюваної  в.о. виконавчого директора ООН-Хабітат Міхалом Млинаром – офіційний початок співпраці з Бородянською та Макарівською громадами.

Співробітництво заплановане у  межах двох пілотних проєктів міжнародної технічної допомоги. Це проєкти “На шляху до інклюзивного та стійкого відновлення міст в Україні” та  “Справедливий перехід: цифрові інструменти та потенціал для інклюзивного, інтелектуального та стійкого відновлення міст в Україні”.

“Ці проєкти, що фінансуються Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ), ставлять за мету допомогти Бородянці та Макарову відновитися після руйнувань, завданих війною, та стати більш стійкими та інклюзивними містами”, – йдеться у повідомленні.

Учасники делегації оглянули зруйновані внаслідок війни житлові будинки з метою побачити загальну картину руйнації та зрозуміти, з чим  доведеться працювати під час реалізації проєктів.

Також представники ООН-Хабітат ознайомилися з низкою знакових об’єктів громади.

“Делегація відвідала центральну площу міста, графіті всесвітньовідомого художника Бенксі. Ознайомилася з Музейним простором “Бородянка. 33 дні окупації та спротиву”, який демонструє трагічні події, пережиті жителями громади під час російської окупації. Відвідали Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації, де делегати дізналися про роботу центру, що надає допомогу людям, постраждалим від військових дій. Провели засідання, на якому було офіційно розпочато співпрацю з Бородянською та Макарівською громадами. Делегати обговорили плани спільних проєктів, спрямованих на відновлення та розвиток наших селищ. Тож я щиро вдячна програмі ООН-Хабітат, що обрали саме нашу громаду для співпраці, також дякую представникам КОВА та безпосередньо заступнику голови КОВА Лесі Карнаух за їх участь та підтримку», – розповіла Ірина Захарченко.

ДОВІДКА. ООН-Хабітат – Програма Організації Обʼєднаних Націй з Населених Пунктів, уповноважена Генеральною Асамблеєю ООН сприяти розвитку соціально та екологічно стійких міст та населених пунктів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що до Бородянки завітали делегації з різних країн, щоб ознайомитися із ситуацією у громаді та обговорити перспективи співпраці.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору