Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Макарівщину завітав американський меценат Делл Лой Хансен

Делл Лой Хансен, який з початку великої війни  допомагає Макарівській громаді і фінансував спорудження Чудо-містечка, під час візиту підтвердив подальшу підтримку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Telegram-канал Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що під  час зустрічі відбулося обговорення реалізації поточних проектів, а також ішлося про перспективи співробітництва.

“Пан Хансен підтвердив виділення коштів на розвиток нашої громади, що будуть спрямовані на реалізацію важливих проектів з відновлення та благоустрою. Зазначу, що проекти, які реалізуються за допомогою пана Хансена, не обмежуються лише Чудо-містечком. Завдяки його підтримці понад 80 родин, які втратили свої домівки, отримали затишні модульні будиночки. Наразі триває відбудова 30 приватних будинків для 30 родин у селі Андріївка”, – йдеться у повідомленні.

За словами селищного голови,  Чудо-містечко стало справжнім домом для понад 150 вимушених переселенців поважного віку.

Також містер Хансен оголосив про початок будівництво другої черги Чудо-містечка,  яке дасть змогу отримати нові помешкання ще 200 літнім людям і стане для них своєрідним подарунком до Різдва.

“Також відбулося відкриття нового клубу у містечку, де мешканці зможуть збиратися, спілкуватися та брати участь у різноманітних заходах. Також для їхніх потреб на безоплатній основі будуть надаватися послуги стоматолога, перукаря, центру гарячого харчування та багато іншого. Окрім цього, у поселенні обладнано потужне укриття, яке у разі потреби зможе захистити людей від небезпеки”, – зауважив Вадим Токар.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ООН-Хабітат допоможе у відновленні Бородянської та Макарівської громад.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору