Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Двоє суддів з Київщини не повернулись до роботи з відрядження до Національної школи суддів

Рада суддів України 23 травня 2024 року оприлюднила список суддів, які з 2021 по 2024 року відряджалися для роботи в Національній школі суддів або досі перебувають там у відрядженні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з  покликанням на “Судово-юридичну газету”.

Питанню суддів, відряджених до НШСУ, РСУ вирішила приділити увагу після скарг громадськості на те, що з не зовсім зрозумілих причин деякі судді не здійснюють правосуддя у своїх судах, однак при цьому знаходяться у тривалих відрядженнях до НШСУ. 

Згідно з інформацією НШСУ, з 1 січня 2021 року по 17 травня 2024 року до Школи суддів відряджалися 26 суддів з судів першої (25 суддів) та апеляційної (1 суддя) інстанції. У чималій кількості це судді, у яких тривалий час були відсутні повноваження для здійснення правосуддя. Разом з тим, помітно, що деякі судді проводять у відрядженнях до НШСУ достатньо багато часу, відряджаючись до Школи суддів фактично на регулярній основі. Також помітно, що деякі судді, перебуваючи у відрядженні до НШСУ, займалися такою діяльністю як “науково-методичне забезпечення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду”. Інші касаційні суди Верховного Суду, судячи з всього, науково-методичного забезпечення у минулі роки не потребували.

Серед тих, хто не повернувся з відряджень до НШСУ, хоча термін їх минув ще у 2021 році, є і судді з Київської області: 

Потапенко Андрій Вікторович – суддя Ржищевського міського суду Київської області, термін відрядження якого з 1 січня по 26 лютого 2021 року. Мета відрядження: розроблення навчальних матеріалів для підготовки і періодичного навчання суддів у формі тренінгів, стандартизованих лекцій, семінарів-практикумів, що включені до плану науково-дослідної та науково-методичної роботи НШСУ. 

Дудар Тетяна Валеріївна – суддя Березанського міського суду Київської області. Строк відрядження: з 11 травня по 12 листопада 2021 року. Мета відрядження: розроблення навчальних матеріалів для підготовки і періодичного навчання суддів у формі дистанційних курсів, тренінгів, стандартизованих лекцій, семінарів-практикумів, що включені до плану науково-дослідної та науково-методичної роботи НШСУ та їх викладання.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування відносно жительки Київщини, яка організувала продаж незаконно виготовленої алкогольної продукції та тютюнових виробів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору