Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині триває будівництво фортифікаційних споруд

На Київщині триває будівництво фортифікаційних споруд, зокрема, йде підсилення обороноздатності регіону.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Ольги Василевської-Смаглюк.

За словами депутатки, Київська ОВА поки не розголошує інформацію про суму виділених коштів та умови укладених договорів із підрядниками. Це мотивується обмеженим доступом до інформації, хоча такий доступ є у народних депутатів, включаючи інформацію державної таємниці. 

Проте, голова Вишгородської районної державної адміністрації Олексій Данчин описав стан справ з будівництвом фортифікацій. 

Зазначається, що державним замовником робіт з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд визначено Вишгородську районну державну адміністрацію. На сьогоднішній день укладено вісім договорів на загальну суму 2 095 324 465,87 гривень. Всі роботи відповідають затвердженій проєктно-кошторисній документації та виконуються у встановлені терміни, порушень з боку підрядників не виявлено.

Згідно з фінансово-економічними розрахунками, наразі на будівництво фортифікаційних споруд і систем невибухових загороджень виділено достатньо коштів. Додаткове фінансування не потрібне. 

«Дивно, що практику визначення районної державної адміністрації державним замовником робіт на будівництво фортифікаційних споруд зустрічаю вперше. З чим це пов’язано – поки розбираємось, але в якому напрямку дивитись – зрозуміло», – йдеться у дописі.

Проте, народні депутати, у тому числі і Ольга Василевська-Смаглюк, планують перевірити відповідність реальних результатів поставленим завданням, наголошуючи на важливості зміцнення обороноздатності Київської області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що військові генерали з країн НАТО, які відвідали Бучу, були шоковані злочинами росіян проти мирних людей.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору