Коломия До сайту

Експерт USAID: Світ має знати правду про воєнні злочини росії

Бучу відвідали експерти Програми USAID «Справедливість для всіх» та представники Державної судової адміністрації України у Київській області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що делегацію зустрічали на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного заступниця Бучанського міського голови Ірпеня Аліна Саранюк та отець Андрій Галавін.

Вони розповіли іноземним гостям про жахіття, яких зазнало цивільне населення Бучі під час окупації, розповіли про руйнування і людські втрати, продемонстрували фотосвідчення воєнних злочинів.

Експерти USAID вшанували пам’ять невинних жертв біля інсталяції меморіалу 509-ти цивільним убитим та висловили глибоке співчуття усім, кому довелося пережити той страшний період.

«Те, що ми побачили сьогодні у Бучі, важко описати словами. Масштаби звірств, яких зазнали люди, вражають. Світ має знати правду про воєнні злочини росії, аби такого ніколи більше не повторилося», – підкреслив  експерт програми USAID Сімо Ваатайнен.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського відбулася презентація фотовиставки Андрія Семаки “Незалежна Україна – частина Європи”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець