Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучанських школярів запросили на міжнародний колоквіум

У межах міжнародного проєкту обміну «Молодь за мир»  представники учнівської молоді Бучанської громади відвідали місто-побратим Дюнкерк.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що до делегації увійшли 10 юних бучанців. Це – переможці міських та обласних олімпіад з іноземних мов та історії, а також лідери учнівського самоврядування.

“Їх запросили на 5-й міжнародний колоквіум мережі «Міста пам’яті», членом якої є Буча. Це неймовірна нагода не лише поглибити знання іноземних мов під час безпосереднього спілкування з ровесниками, але й набути нового міжкультурного досвіду”, – йдеться у повідомленні.

Такий форум є одним із шляхів до поглиблення дружніх зв’язків між молоддю України та Франції.

“Насичена програма перебування у Дюнкерку дозволить учням обмінятися досвідом з однолітками, відвідати визначні місця та дізнатися більше про історію та культуру французького міста”, – зауважили у міськраді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Офісі Генпрокурора заявили, що на 1 червня 2024 року Київщині постраждали 130 дітей від збройної агресії росії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору