Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У КОВА знову підняли питання облаштування фортифікаційних споруд

Голова КОВА Руслан Кравченко провів нараду з підрядними організаціями, які працюють над облаштуванням фортифікаційних споруд у Київській області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на допис Руслана Кравченка.

На нараді обговорили питання, пов’язані з усім комплексом робіт. Будівництво фортифікацій постійно контролюють правоохоронні органи. 

Він також наголосив на таких важливих аспектах, зокрема: 

  • неприпустимість заробітку на закупівлі матеріалів,
  • пришвидшення виконання робіт,
  • наявність всієї необхідної техніки,
  • наявність необхідної кількості працівників.

Щоб зняти будь-які питання навколо робіт з облаштування та модернізації фортифікаційних споруд в області, за його ініціативою залучено фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ). Вони перевіряють всю проєктно-кошторисну документацію, за її результатами затверджують свої експертні  звіти. Крім того, фахівці Інституту здійснюють технагляд за будівництвом. Акти виконаних робіт закриваються лише після отримання висновків будівельно-технічної експертизи. Ці документи та матеріали обовʼязково передадуть для повної перевірки правоохоронцям.

Підрядники, які залучені до облаштування фортифікацій, пройшли повну перевірку правоохоронців. Куди і як витрачають кошти перевіряє СБУ, ДБР та НАБУ.

Для посилення контролю за якістю та швидкістю робіт проводять виїзні перевірки. Відтепер цей напрям також контролюватиме новопризначений профільний заступник Дмитро Кучеря. Він вже розпочав планові та позапланові виїзди на всі фортифікаційні об’єкти області.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що голова ГО “Антикорупційний штаб”, член робочої групи “Прозорість та підзвітність” при КОВА Сергій Миткалик заявив, що на Київщині за останні місяці збудували більше фортифікацій, ніж за попередні два роки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору