Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині більше учнів безкоштовно отримуватимуть шкільні обіди

На 20 відсотків у Київській області хочуть збільшити кількість учнів, які безкоштовно отримуватимуть гарячі обіди в школах.

Про це повідомляєІнформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що в обласному бюджеті Київщини на реформу шкільного харчування передбачили на 5 років 157 млн. грн. Ці кошти розраховані на п’ять років.

Про це йшлося  під час наради щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, яке провів заступник керівника Офісу Президента Олексія Кулеби за участю першої леді України Олени Зеленської.

“Наразі вже на 30% зросла кількість учнів, які отримують безкоштовне гаряче харчування. Гарячими обідами забезпечили 122 тис учнів. Пільговики –  харчуються безкоштовно”, – йдеться у повідомленні.

На Київщині також запланували збільшити кількість закладів освіти, які співпрацюватимуть із Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Наразі 111 шкіл із 41 громади “отримують компенсацію вартості обідів від Всесвітньої  продовольчої програми ООН. А це понад 25 тисяч дітей Київщини. Крім того в області буде створено 25 опорних кухонь та відкрито 2 нових лабораторії в кулінарних хабах. Наразі 12 шкіл вже працюють як опорна кухня”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на території Маковищанської гімназії урочисто відкрили шкільну паркову зону.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору