Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині свідку вручили підозру за надання неправдивих свідчень щодо розкрадання землі

САП та НАБУ повідомили про підозру свідку, який надав завідомо неправдиві покази у справі щодо розкрадання 15 га землі на Київщині.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на САП.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру громадянці, яка під час допиту надала суду завідомо неправдиві покази у справі щодо заволодіння 138 земельними ділянками Національної академії аграрних наук України у передмісті столиці.

Так, під час допиту у суді у якості свідка особа запевнила, що вона не робила жодних рукописних написів від імені інших осіб у відповідних документах. Однак слідством встановлено, що особа власноруч заповнювала ці документи від імені інших осіб, що підтверджено висновками судово-почеркознавчих експертиз. 

На сьогодні дії особи кваліфіковані за ч. 1 ст. 384 КК України.

Зазначається, що в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, радник президії НААН від Служби безпеки України, ГУ Держземагентства в Київській області, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року вчинили заволодіння 138 земельними ділянками (загальна площа 13,2564 га), розміщеними на території Гатненської сільради на Київщині, а також мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га. Наразі справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що з початку 2024 року 789 сільськогосподарських товаровиробників Київщини одержали більш ніж 14,5 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору