Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині кількість отримувачів соціальних послуг збільшилася на 10%

На Київщині кількість отримувачів соціальних послуг зросла майже на 10 відсотків у порівнянні із минулим роком.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Київщина 24/7“.

Таку статистику на брифінгу озвучив директор департаменту соціального розвитку та ветеранської політики Київської ОДА Ігор Мещан.

«Розвиток системи соціальних послуг є одним із пріоритетів в роботі Київської ОДА. Саме увага до людини є головним принципом і в нашій роботі. А для деяких категорій населення увага та надання кваліфікованої послуги є життєво необхідним фактором», – сказав Ігор Мещан.

Соціальні послуги в області надають 87 суб’єктів. Серед них 11 інтернатних та 29 приватних закладів. Крім того, працює 47 територіальних центрів соціального обслуговування.

При установах соціального обслуговування працюють:

  • перукарні,
  • пункти прокату засобів реабілітації,
  • відділення соціально-побутової адаптації та реабілітації,
  • відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю,
  • надаються послуги соціального таксі.

Так, наприклад послуга соціальне таксі на сьогодні діє в 14 територіальних громадах області. А саме в Обухівській, Миронівській, Поліській, Іванківській, Володарській, Сквирській, Таращанській, Тетіївській, Бориспільській, Студениківській, Яготинській, Бучанській, Боярській, Васильківській територіальних громадах.

Ця послуга дуже важлива як для осіб з інвалідністю, так і для ветеранів. Соціальне таксі може доставляти людей до медичних закладів населених пунктів, чи навпаки – з медичних закладів додому.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині завдяки міжнародним партнерам встановили понад 29 тисяч вікон у пошкоджених росіянами обʼєктах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору