Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині зафіксували отруйного тигр-павука

У Київській області в полях поблизу Борисполя помітили отруйного тигр-павука.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Телеканал НТА”.

Такі павуки поширені у помірному й субтропічному поясах Палеарктики, зокрема в Україні. Це вид членистоногих є отруйним, проте, для людини отрута безпечна, якщо немає алергії. 

«Тигр-павук був помічений у Київській області. Нам пишуть, що саме ці особини дуже великі, ними буквально все кишить поблизу Борисполя», – йдеться у дописі.

Аргіопа тигрова – яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем. Отрута аргіопи тигрової небезпечна для людини, при наявності алергії може навіть закінчитися летальним випадком.

Поширений у помірному й субтропічному поясі Європи, Середній Азії, Китаї, Далекому Сході, Японії. Зустрічається на всій території України, окрім гір. Особливо масове розповсюдження – Волинська, Рівненська, Тернопільська та Київська області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені на території колишнього табору “Ластівка” були знайдені та знешкоджені нездетоновані залишки протитанкової керованої ракети.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору