Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Безбар’єрність: на Київщині створять онлайн-карту

Київська ОДА запланувала створити інтерактивну карту безбар’єрності регіону.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

За словами  директора департаменту містобудування та архітектури Ярослава Яновича, на цій онлайн-карті відображатимуться різноманітні об’єкти з індексами безбар’єрності – відповідний індекс присвоять кожному з об’єктів.

“Ресурс створять на основі щорічного моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, що проводять тергромади”, – йдеться у повідомленні.

На онлайн-карті можна буде знайти інформацію про споруди цивільного захисту, безбар’єрні маршрути, ЦНАПи, фінансові установи, об’єкти благоустрою, заклади охорони здоров’я та освіти, залізничні вокзали та станції тощо.

ДОВІДКА. Уже 60 із 69 громад прийняли стратегічні документи з безбар’єрності з урахуванням 6 напрямів, визначених Нацстратегією із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Місцеві комітети забезпечення доступності створили 32 громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина увійшла до ТОП-5 лідерів України у відкритті нових компаній.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору