Коломия До сайту

День пам’яті загиблих журналістів: згадували і Макса Левіна, який показав світові зруйновану Бородянку

Сьогодні, 16 вересня, у День пам’яті загиблих журналістів, відбулась панахида за загиблими медійниками.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал SPILKA News.

Зазначається, що панахиду, яка відбулася з ініціативи НСЖУ, біля могили вбитого 16 вересня 2000 року засновника «Української правди» Георгія Ґонґадзе. відправив настоятель храму Святого Миколи Набережного протоієрей Стефан Яремчук.

“Упродовж літії настоятель храму згадав кожного й кожну журналістку, які загинули з початку незалежності України: зокрема тих, хто віддав життя, доносячи правду про широкомасштабну російську війну”, – йдеться у повідомленні.

Серед них згадали і прізвище фотожурналіста, документаліста Макса Левіна, який показав усьому світові фото зруйнованої окупантами Бородянки. Загинув, виконуючи свій професійний обов’язок на Вишгородщині.

Фото Макса Левіна. Знищена техніка окупантів у Бородянці, 03.03. 2022 р. Reuters

ДОВІДКА. Макс Левін співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria та інші.

Під час панахиди студенти тримали у руках фото загиблих журналістів.

«Ми дивимося на ці світлини і згадуємо колег, які не лише віддали життя за вільну Україну, але й залишили по собі велику спадщину, Ми також говоримо про важливість нашої професії для майбутніх медійників – їхній свідомий вибір боротися за свободу слова та інші виняткові демократичні цінності, наслідуючи полеглих колег», – підкреслив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

ДОВІДКА. За даними НСЖУ, життя щонайменше 97 журналістів (із них – 17 медійників при виконанні професійних обов’язків) позбавили окупанти від лютого 2022 року.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що ім’я Макса Левіна присвоїли Бородянській дитячій школі мистецтв.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець