Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Житлова субсидія: кому за нею потрібно звернутися

Ті, хто потребує житлових субсидій, але ще не отримував,  мають для їх оформлення звернутися до відділень Пенсійного фонду.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Мінсоцполітики.

А ось для більшості українців, яким уже призначали субсидію під час неопалювального сезону, звертатися нікуди не потрібно. Пенсійний фонд здійснить необхідні  розрахунки.

“Самому жодних додаткових дій вчиняти не потрібно. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия виплата у неопалювальний сезон дорівнювала 0 грн”, – йдеться у повідомленні.

А ось звернутися із документами до органів ПФУ для розрахунку і призначення субсидій потрібно:

  • тим, хто раніше не одержував цієї допомоги від держави і хоче вперше оформити житлову субсидію;
  •  тим, кому не призначили субсидія у попередньому періоді через заборгованість, однак нині борг погашено або реструктуризовано.

“Крім того, якщо у вас відбулися зміни у майновому стані чи складі родини, змінився соціальний статус чи перелік житлово-комунальних послуг, потрібно подати до ПФУ інформацію про такі зміни упродовж 30 днів”, – зауважують у Мінсоцполітики.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що тепер одноразова грошова допомога родинам загиблих військовослужбовців становить 750 прожиткових мінімумів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

 

Нагору