Коломия До сайту

На Київщині зʼявився 17-й Центр життєстійкості

У Ржищеві Київської області розпочав роботу 17-й у регіоні Центр життєстійкості для підтримки родин військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Укрінформ“.

«Цей простір для підтримки та відновлення став сімнадцятим на Київщині. У центрі надають юридичну, психологічну та соціальну допомогу, а також координацію з медичних питань. У партнерстві з Центром зайнятості тут пропонуються послуги з працевлаштування та підготовки документів для отримання грантів», – йдеться у дописі.

Зокрема, у Центрі життєстійкості можна отримати консультацію професійного психолога та юриста; пройти діагностику психологічного стану; навчитися технік емоційного відновлення; долучитися до груп підтримки людей зі схожими життєвими ситуаціями; долучитися до активностей, які допоможуть упоратися з емоційним виснаженням.

«Звернутися сюди можуть родини військовослужбовців, внутрішньо переміщені особи, а також усі жителі Ржищівської громади, яким потрібно впоратися з тривожними думками, пережити втрату або знайти ресурси й заняття для емоційного та фізичного відновлення. Послуги для населення – безоплатні», – зауважили у Київській ОВА.

Нагадаємо, проєкт реалізується у межах програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гостомельська селищна військова адміністрація продовжує активно здійснювати заходи щодо розгляду заяв щодо компенсації грошей на відбудову житла.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко