Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Понад 27 тисяч школярів з Київщини вивчатимуть оновлений предмет оновлений предмет “Захист України”

Голова КОВА Руслан Кравченко заявив, що на Київщині  оновлений предмет “Захист України” вивчатимуть понад 27 тисяч школярів.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на КОВА.

Це діти з 10-11 класів шкіл та закладів професійної освіти. 

На базі закладів загальної середньої та професійної освіти створюються спеціальні осередки Загалом на Київщині їх буде буде 69. Вартість їх облаштування – 113 млн грн. З державного бюджету Київщина отримала для цього понад 86 млн. грн субвенції. Ще понад 27 млн грн – співфінансування з місцевих бюджетів.

Оновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь. Зокрема: домедична допомога, навички управління безпілотниками, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу. Програма також допоможе учням розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.

Наразі уроки відбуватимуться раз на місяць. В спеціально облаштованих осередках будуть навчатися діти одразу з декількох шкіл. Таким чином практичні заняття будуть більш ефективними.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гостомельська селищна військова адміністрація продовжує активно здійснювати заходи щодо розгляду заяв щодо компенсації грошей на відбудову житла.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору