Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Автор серії марок «Евакуаційний поїзд Ірпінь-Київ» випустив чергову свою роботу для допомоги військовим

Максим Музичко – автор відомої марки, що присвячена евакуації людей потягом з Ірпеня до Києва в березні. І наступна робота чоловіка – «Евакуаційний поїзд Харків-Львів». Ця марка вже з’явилася у продажу, а зібрані кошти підуть на допомогу ЗСУ.

 Інформатор дізнався в Максима, що ідея для створення першої марки «Евакуаційний поїзд Ірпінь-Київ» з’явилася в березні 2022 року, коли потягом люди намагалися виїхати з Ірпеня: «Героїчний подвиг машиністів, провідників і всіх причетних служб я вирішив назавжди закарбувати в історії України, адже це тоді було надскладно та небезпечно!».

Максим народився в сім’ї залізничників. У них ціла династія. Сумарний стаж роботи усіх його предків – 320 років! І сам він залізничний експерт, а також розробник маршрутів потягів. Тому ця тема йому дуже близька.

Чоловік вирішив, що хоче випустити велику серію марок потягів, присвячену саме евакуації. Тому наступна його марка – «Евакуаційний поїзд Харків-Львів», яку випустили 5 днів тому разом з каналом «Залізні магістралі». «Я особисто допомагав евакуаційному потягові у Львові, який прибув з гарячої точки. На ньому було дуже багато людей, навіть “яблуку не було де впасти”. Я бачив страх в очах цих людей, як мами з дітками були налякані. І це запам’яталося мені на все життя!», – доповнив Максим.

Загалом вдалося продати вже понад 533 марки з усіх серій. Вилучені кошти йдуть на допомогу нашим військовим. А саме Максим Музичко закуповує каністри для води, що фільтрують та очищують воду. «Військовим переносити постійно пляшки з водою вкрай незручно. Тому, я вирішив збирати кошти на ці каністри, адже в них можна наливати дощову, річкову та ставкову воду і вона самоочищається», – пояснює автор марок.

Чоловік купив вже 4 таких каністри вартістю понад 1360 доларів США. Також особисто провів експеримент: налив в каністру річкову воду з кишковою паличкою, а потім вже очищену відніс до лабораторії на перевірку. Результати показали, що в цій воді нульовий відсоток бактерій. «Це дійсно мене приємно вразило. Адже система дуже проста: наливаєш воду в каністру, створюється надлишковий тиск і одразу через краник виходить чиста, питна вода», – додав чоловік.

Залізничний експерт та автор марок зазначив, що й надалі буде продовжувати займатися розробкою марок та допомагати військовим. Тому, наприкінці серпня варто очікувати на випуск нової марки!

Марка “Евакуаційний поїзд Харків-Львів”

Максим Музичко вручає марку “Евакуаційний поїзд Харків-Львів” Андрію Уманцю – директору філії “Укрзалізниці”

Ведучий Дмитро Танкович – щасливий власник нової марки

Забір води з річки для експерименту по очищенню води

Результат: вода до та після спеціальної каністри

Раніше ми писали про жительку Ірпеня, яка влаштовує благодійні фотосесії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”! 

Анна Вусань

Фото надані Максимом Музичко

Нагору