Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Буча домовилася про співпрацю з німецьким містом Бергіш-Гладбах

Буча та німецьке місто Бергіш-Гладбах підписали угоду про співпрацю у рамках заходів зі сприяння відновленню деокупованих міст Київщини.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на повідомлення пресслужби Бучанської міської ради.

Подія сталася під час дводенного візиту в Україну мера Бергіш-Гладбах Франка Штайна і його колеги – начальника пожежної безпеки Йорга Келера.

«Переконаний, що співпраця у рамках city-to-city відкриває нові можливості для більш швидкого і якісного вирішення нагальних проблем. Саме завдяки цій платформі і стала можлива наша партнерська історія, старту якої сприяла Пщина – польське місто-побратим Бучі», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Він нагадав, що у перші дні деокупації саме з цього муніципалітету місто отримало «швидку», два пожежні автомобілі та гуманітарну допомогу.

За словами Федорука, пріоритетні напрямки, які громади планують спільно впроваджувати, стосуються, насамперед, транспортних і безпекових питань.

«Тут поряд із допомогою у нагоді буде європейський досвід розвитку транспортної і логістичної інфраструктури, залучення для цього німецьких інвестицій», – додав Федорук.

Раніше Інформатор повідомляв, що ірпінські поліцейські та тероборона в рамках співпраці з мером міста Маямі Френсісом Суаресом отримають вогнепальну зброю зі США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Бучанська міськрада

Нагору