Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучанець Тарас Шевченко та його 9-річний учень стали чемпіонами світу з бойового мистецтва

В Індійському місті Калькутта, 22 серпня, на Чемпіонаті світу з бойового мистецтва “WORLD KARATE & MARTIAL ARTS CHAMPIONSHIP 2022” тренер зі змішаного боксу Тарас Шевченко та його учень Всеволод Поляковський вибороли золото.

Про це Інформатор дізнався від тренера – Тараса Шевченка.

Тарас та його 9-річний учень Всеволод через російське вторгнення в Україну не змогли приїхати на чемпіонат до Індії. Але організатори змагань поставилися до наших спортсменів із розумінням та зробили виняток – дозволили показати виступ в онлайн-режимі. В результаті показових виступів «ката», бучанці вибороли золото у своїй категорії.

Тренеру – Тарасу Шевченку 43 роки. Все життя він проживає в Бучі, став доктором психологічних наук, працює у Національній академії наук України, а також у Міністерстві освіти та науки України. Крім того чоловік має великий досвід у змішаному бойовому мистецтві, тому вже 7 років передає свої навички та вміння дітям віком від 2 до 12 років.

Для Тараса Шевченка перемога на Чемпіонаті світу – не лише спортивне досягнення, а й особиста перемога. Адже під час окупації Бучі, чоловік пережив власну складну історію. І навіть після цього продовжив навчати дітей, але вже в онлайн-режимі.

Після 24 лютого Тарас щодня, ризикуючи власним життям, носив продукти своїй 77-річній мамі в інший кінець міста. 8 березня він натрапив на російських військових, які його мало не розстріляли. Залишили в живих чоловіка, завдяки його маленькому біленькому песику Мері. «Вони мені сказали, що у мене класна собака і я маю подякувати їй, адже через неї вони лишать мене в живих», – додав Тарас.

Тарас разом зі своєю собакою Мері в укритті 8 березня після зустрічі з окупантами

За кілька днів окупанти приїхали до його будинку. «Я побачив машину росіян і зрозумів, що скоріш за все прийшли за мною, адже багато людей казали, що росіяни ходили зі списками, де вказано прізвища місцевих. Я швидко схопив свою собаку, паспорт та втік з квартири. 7 годин я біг до Романівки, аби звідти поїхати на Київ. А коли вже в червні повернувся додому – двері в квартиру були вибиті».

Вибиті окупантами двері в квартиру Тараса Шевченка

Тренер наголошує, що він навчає дітей в першу чергу, не битися, а привчає до гарних якостей: «Я вчу їх самоконтролю, повазі одне до одного, підтримці. У мене урок починається зі слів «В кожному із вас світить сонце, але треба допомагати світити й іншим», – додав Тарас.

Чоловік й надалі планує навчати дітей та сподівається, що разом з учениками зможуть вибороти ще багато золотих нагород для України!

Також раніше ми повідомляли про Ольгу Лящук з Ірпеня, яка виборола срібло на міжнародному турнірі зі стронгспорту в США. А також писали про ірпінських спортсменів, які вибороли три медалі на чемпіонаті України з армрестлінгу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Фото від Тараса Шевченка

Нагору