Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Данії з’явилася легендарна українська «Мрія», яку можна побачити навіть з космосу

У суботу, 27 серпня, на пшеничному полі в Данії з’явилася 80-метрова тінь найбільшого літака у світі – «Мрія». Її автор проєкту – український скульптор Микита Зігура, присвятив річниці Дню Незалежності України.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram-канал Міністерства культури та інформаційної політики України.

Тінь реального розміру найбільшого українського транспортного літака у світі Ан-225, скульптор з України Микита Зігура відтворив на острові Фюн у Данії. І побачити її можна навіть з космосу!

«Це символ перемоги України, перемоги життя над смертю. Так, на превеликий жаль, літак, яким ми пишаємося був знищений загарбниками, але це не означає, що знищено наш дух та віру у власні сили! Ми все відбудуємо. І літак, звісно, теж», – наголосив автор проєкту.

Також поряд із «Мрією» Микита Зігура зобразив тіні ще двох об‘єктів у реальному розмірі — безпілотного літального апарату, який означає, що небо захищають герої України. Та ворожого російського винищувача СУ-27, який вказує на реальність сьогодення – загрозу, яку жителі інших країн бачать лише у новинах.

Безпілотний літальний апарат

Ворожий російський винищувач СУ-27

Відео арт-проєкту можна подивитися на нашій Facebook-сторінці за цим посиланням. 

Раніше Інформатор писав, що Лялька-мотанка з Гостомеля тепер житиме в Київському Музеї Миру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Фото: МКІП

Нагору