Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Бучі побудують «Садочок дружби» на 120 дошкільнят. Допоможе грузинська спільнота

Грузинські інженери та архітектори побудують у Бучі дитячий садок на 120 місць по вулиці Лісова, 1А на ділянці площею понад два гектари.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook-сторінку Бучанського міського голови – Анатолія Федорука.

Мер Бучанської міської ради Анатолій Федорук разом із керівником грузинської ініціативи Георгієм Макарашвілі підписали відповідний документ про співпрацю з проєктування, залучення коштів для старту нового будівництва дитячого садка.

“Це спільний та народний проєкт. Це така ініціатива, будівництво нового сучасного модернового дитячого дошкільного навчального закладу. Маю цілковите підтвердження та гарантію, що зі свого боку, як муніципальна і регіональна влада, будемо максимально сприяти підключенню мереж, будівництву доріг, комунікацій для того, щоб допомогти в короткі терміни спільно побудувати даний об’єкт”, — наголосив Федорук.

Для реалізації соціального проєкту вже залучені 10 тисяч жителів Грузії різного віку та професій. Серед яких, кращі грузинські архітектори та інженери.

“Місце для садочка відповідно до генерального плану розвитку нашого міста обрано не випадково. Велися довгі баталії та дискусії. Вірю, що разом ми зможемо здійснити дитячі мрії, а реалізований проєкт нагадуватиме багатьом поколінням про спільну боротьбу двох народів за незалежність”, – додав Федорук.

Анатолій Федорук та Георгій Макарашвілі

Раніше Інформатор писав, що Буча домовилася про співпрацю з німецьким містом Бергіш-Гладбах та ізраїльським містом Рішон-ле-Ціон. А компанія “АВ метал груп” відремонтує дах Бучанської школи №3. Крім того, Португалія допоможе відновити заклади освіти в Бучі та Ірпені. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору