Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Укрпошта” випустить першу благодійну марку “Пес Патрон” (оновлено)

Компанія “Укрпошта” випустить першу офіційну благодійну марку, на якій буде зображений всім відомий пес Патрон, який допомагає військовим у розмінуванні територій.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram-канал генерального директора “Укрпошти” Ігоря Смілянського.

“Це крута марка, яка розповідає про те, як cапери, разом з Патроном, допомагають зберегти життя дітей і фермерів та забезпечують проходження судів”, — наголосив він.

Смілянський додав, що з продажів марки планують зібрати більше 1 млн євро на машину для розмінування, яка допоможе швидко працювати на великих територіях.

За даними ДСНС, вже знайдено більше 150 000 вибухонебезпечних предметів в Україні. Тому Патрон потребує допомоги і з боку технічних засобів, і з боку чотирилапих помічників. Тому решта донатів піде на підтримку притулків для тварин по всій країні.

Випуск марки був запланований на вівторок, 30 серпня, але пізніше Смілянський уточнив, що “Укрпошта” перенесла її випуск на 1 вересня.

“Друзі, в Херсоні зараз спекотно, у світі нестабільно, і навіть у нас бувають зміни. Через певну низку обставин, ми вибачаємось і дуже попросимо Вас почекати ще пару днів перед тим, як Ви зможете придбати супер круту марку з Патроном та мерч. Запуск марки переносимо на 1 вересня — День знань. Про всі деталі повідомимо згодом. Ну і, як і всі, сподіваємось, що машину для розмінування, яку ми купимо для допомоги Патрону, скоро зможемо застосувати на звільненій Херсонщині”, – написав Смілянський у Telegram.

Нагадуємо, що президент Володимир Зеленський відзначив пса Патрона державною нагородою “За віддану службу”. Президент вручив її власнику Парона – Михайлу Ільєву.

Раніше Інформатор також повідомляв, що “Укрпошта” випустила нову марку на День Незалежності, а ще раніше – про автора серії марок “Евакуаційний поїзд Ірпінь-Київ”, який випустив чергову свою роботу для допомоги військових. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору