Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Оновлення в Дії: електронне пенсійне, посвідка на проживання та шеринг авто

З 31 серпня для користувачів застосунку Дія тепер доступні нові сервіси: електронне пенсійне посвідчення, довідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто.

Як повідомляє Інформатор, про це на брифінгу розповів віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров.

Із сьогоднішнього дня пенсійне посвідчення буде відображатися в людей за віком (для жінок від 55 років, для чоловіків від 60 років). Документ буде підтягуватися в застосунок автоматично. Щоб підтягнулося спеціальне пенсійне посвідчення (через інвалідність, втрату годувальника тощо), потрібно зробити запит на документ в окремому меню в Дії.

Важливо, що в Дії будуть відображатися пенсійні посвідчення, які видані після 2014 року. Тому в кого документ старішого зразку, потрібно оновити його через Пенсійний фонд. Після чого документ можна додавати в Дію.

Наступний документ – посвідка на постійне та тимчасове проживання, виданий після 2018 року. Тепер іноземцям не потрібно постійно носити із собою пластиковий документ. Цю посвідку треба додати в застосунок вручну.

Також тепер у Дії запустили функцію – документ англійською мовою. Така можливість доступна для закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто.

Окрім цих документів, в застосунок повертається шеринг техпаспорта автомобіля, який був недоступний з 24 лютого. Тепер можна поділитися власним чи отримати техпаспорт іншої людини в декілька кліків. Належний користувач офіційно буде нести відповідальність за авто, коли ним керуватиме.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору