Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Бучі повністю відновлені опалювальні мережі – заступник мера

В Бучі на 95% проведено гідравлічні випробування внутрішніх будинкових тепломереж. І на 100% проведено поновлення міських мереж опалення. Де були пошкодження, вже усунуті недоліки. Можна очікувати теплу зиму.

Про це кореспонденту Інформатора-БІГ розповів заступник міського голови Бучі Анатолія Федорука Дмитро Чейчук.

«На сьогоднішній день проводиться робота до укомплектування котелень. У нас близько 13 котелень, в яких було пошкоджено обладнання. Наразі проводиться робота по трьом котельням,  встановлення та тестування обладнання. Там де були пошкодження, вже усунуті недоліки. Зараз проводиться робота саме по ремонту декількох котелень», – заявив Чейчук.

Наразі “Теплокомунсервіс”, організація, яка надає послуги з опалення в м. Буча, та бучанській ОТГ, працює над відновленням газопостачання в оселі.

Бучанська адміністрація сподівається, що до опалювального сезону все буде готово, тому активно займається підготовкою, проте не виключає і форс-мажорів.

«Війна триває і ці загрози висвітлені в ЗМІ. Сподіваємося на мир, але на всяк випадок запасаємося буржуйками та теплими ковдрами. Будемо сподіватися, що ця необхідність у використанні тих чи інших засобів опалення не знадобиться, але раджу, де є можливість мати якусь альтернативу», – зазначив Чейчук.

Дмитро Чейчук

Інформатор запитав, якщо ж станеться так, що опалення не буде постачатись в домівки, які у влади є альтернативні рішення?

Чейчук відповів, що будуть створені пункти обігріву. На даний час створюються запаси дров, в тому числі й для котелень.

“Ми маємо можливість запустити альтернативні варіанти опалення. Особливо це стосується соціально вразливих категорій населення (людей з інвалідністю, а також учасників бойових дій, або тих, хто втратив рідних і близьких). У нас є певна кількість генераторів, вони будуть використовуватися в критичній інфраструктурі, для того, щоб не було перебоїв чи загроз в теплопостачанні”, – сказав він.

Раніше Інформатор писав, яким буде опалювальний сезон в  Ірпені та чи готовий Гостомель до зими.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександра  Кондратюк

Фото: buchanews.com.ua

Нагору