Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Квартири “розлітаються” за добу: скільки коштує оренда житла в Ірпені

Інфраструктура Ірпеня постраждала на 70%. Пошкоджено 10,5 тисяч будівель, а 2501 будинок зазнав повного або сильних руйнувань. Та попит на оренду квартир порівняно з минулим місяцем сильно зріс. Адже багато людей залишились без даху над головою, внутрішньо переміщені особи шукають комфортне житло. Інформатор зробив огляд актуальних цін для тих, хто хоче орендувати квартиру. 

Про це свідчать аналітичні звіти, підготовлені в рамках проєкту «RebuildUA».

Інформатор порівняв цінову політику багатоповерхової забудови в Ірпені на трьох найпопулярніших ресурсах: Rieltor від ЛУН, OLX та Obyava.ua.

Однокімнатні квартири у вересні коштують від 2 500 грн до 16 000 грн/місяць.

Зауважимо, що на одному з ресурсів навіть присутня пропозиція квартири без ремонту, яка щойно після будівництва за 1999 грн/місяць. Але не для проживання в ній! Здачу пропонують під склад, наприклад, для зберігання речей, або різних матеріалів.

“Та середня вартість оренди однокімнатної квартири коливається від 7 000 до 8 000 грн”, – наголосила експерт з нерухомості Ірина Драч.

Двокімнатні квартири стартують від 4 000 грн і також до 16 000 грн. Ціна залежить від “свіжості” ремонту та розвиненої інфраструктури.

“Двокімнатну квартиру в середньому можна винайняти від 8 000 до 10 000 грн”, – додала експерт.

Трикімнатні квартири коштують від 6 000 грн до 15 000 грн. Але вибір такого житла на сайтах найменший. Хоча попит також є.

«Зараз в Ірпені дуже великий попит на оренду житла, адже люди розуміють, що треба далі влаштовувати своє життя – це як місцеві, які втратили своє житло, так і переселенці з гарячих точок, яких зараз в нашому регіоні дуже багато. Переважно шукають однокімнатні квартири, і за день таких бажаючих дуже багато. Тому коли, наприклад, зранку викладають оголошення щодо здачі квартири – вже до кінця дня її можуть орендувати», – розповідає Драч.

«Крім того, зараз почався навчальний рік у дітей. І часто люди шукають квартири за конкретними адресами, що ближче до шкіл. Адже навчальні заклади за собою закріпили певні вулиці, за якими вони можуть приймати дітей на навчання. Це зробили спеціально для переселенців, які не мають місцевої прописки», – пояснила вона.

Раніше Інформатор повідомляв про вартість оренди квартир в Гостомелі. А також ми писали скільки коштує орендувати житло в Бучі. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору