Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині 51 родина з 10 громад отримає квартири замість зруйнованих – перші списки

У Київській області визначили перші списки сімей, які отримають нове житло відповідно до обласних програм.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зокрема, 6 вересня в Київській ОВА відбулося третє засідання комісії з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії в області.

Учасники заслухали представників департаменту регіонального розвитку та департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА. Сформовані перші списки на отримання квартир та будівництво приватних домівок.

Кандидатури сімей були подані та затверджені територіальними громадами. Так, 51 родина із 10 територіальних громад області погодила отримання запропонованих їм квартир відповідно до програми «Нова оселя».

Серед них – 18 квартир для багатодітних сімей, 33 – для сімей із дітьми та вагітних жінок. Квартири знаходяться в містах Ірпінь, Біла Церква Бровари, Богуслав, Бориспіль та селищі Макарів Бучанського району.

Також за результатами попереднього розгляду пропозицій, що були подані 17-ма громадами, відповідно до програми «Відбудова приватних будинків» також можуть бути побудовані 103 приватні оселі. Це 49 будинків площею по 70 кв. м, 21 будинок по 90 кв. м, 33 будинки по 120 кв. м.

Вартість будівництва буде визначена після проведення відповідних експертиз. Раніше члени комісії вирішили, що першочерговість на будівництво нового житла та викуп квартир мають багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки.

До комісії увійшли представники структурних підрозділів ОВА та територіальних громад Київщини, а також депутати обласної ради. Саме представники територіальних громад визначають черговість та пріоритетність у реєстрах сімей у розрізі своїх громад.

Як повідомляв Інформатор, раніше влада Київщини ухвалила рішення про наданння 14 квартир та 15 будинків жителям Ірпеня, які втратили житло через війну.

Раніше Інформатор писав, що до жовтня в Ірпені отримають житло ще 500 постраждалих від війни. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору