Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Зима близько: Київщина готова до опалювального сезону на 83%

У Київській області на сьогоднішній день об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства готові до зими на 83%.

Як повідомляє Інформатор, про це заявив голова Київської ОВА Олексій Кулеба на засіданні штабу з підготовки об’єктів ЖКГ до осінньо-зимового періоду 2022-23 років під час воєнного стану.

Під час наради, що пройшла під головуванням міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, обговорили стан готовності до зими житлово-комунального та газового господарства Київщини.

Кулеба зазначив, що в житловому фонді області вже комплексно підготовлено 6068 житлових будинків та 1666 об’єктів соціальної сфери — відремонтовані покрівлі, системи опалення та холодного водопостачання. Також до зими готові 1140 котелень. Зокрема 58 котлень пройшли капремонт, 60 котлів було замінено повністю. Додатково було перевірено та відремонтовано майже 660 км теплових мереж. Також заготовлено 5,4 тисячі тонн вугілля та 123,3 тисячі тонн деревного палива.

Крім того, проведені підготовчі заходи у водопровідно-каналізаційному господарстві. Загалом відремонтовано понад 190 км водопровідних мереж, підготовлено понад 290 водопровідних та каналізаційних насосних станцій. Серед іншого також відремонтовано 818 свердловин.

“Опалювальний сезон цьогоріч буде нелегкий. Проте кожен на своєму місці робить все для того, щоб він пройшов максимально впевнено та стабільно. У співпраці з органами місцевого самоврядування робимо все, щоб ця робота тривала злагоджено”, — цитує Кулебу пресслужба Київської ОВА.

Раніше Інформатор повідомляв, що в Бучі на 100% проведено поновлення міських мереж опалення, а також про те, як готується до зими Гостомельська громада.

Також у середині серпня міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповів Інформатору-БІГ, що Ірпінь на 95% готовий до опалювального сезону, а в вересні варто очікувати на повне відновлення газопостачання у тих оселях, де зараз воно відсутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору