Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі поліція провела повторне обстеження в гаражі, де виявили рештки вбитих окупантами людей

У Бучі поліція проводить додаткові дослідження у гаражі, де раніше були виявлені рештки мирних жителів, вбитих та спалених російськими окупантами.

Як пише Інформатор, про це повідомив начальник ГУ Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

За його словами, під час попереднього огляду правоохоронці вилучили рештки попередньо трьох людей.

Поліція також виявила під дверима гаражу гільзи, що кажуть про те, що там відбувалась стрільба. Також фіолетовий відтінок кісток жертв свідчить про те, що тіла спочатку облили бензином, а потім спалили.

Під час подальшого обстеження приміщення та роботи із свідками було виявлено додаткові рештки, тому криміналісти виїхали на повторний огляд та виявили ще декілька фрагментів тіл. На сьогоднішній день тривають експертизи.

Поліція закликає громадян при наявності в них будь-якої корисної інформації допомогти у встановленні осіб загиблих.

За словами правоохоронця, поліція спільно із іншими силами безпеки на сьогоднішній день вже встановила особи багатьох окупантів, які коїли воєнні злочини у Бучі.

«Що стосується безпосередньо солдат, то тільки поліція Київської області у відповідну базу вже внесла близько 5 тисяч солдат армії російської федерації, які нами ідентифіковані і в подальшому це буде матеріал для роботи слідчих», – сказав він.

Нєбитов нагадав, що це далеко не єдине місце масової страти, де окупанти намагались приховати сліди свого безчинства. На початку квітня одразу після деокупації Бучі поліція виявила спаленими 6 тіл цивільних, серед яких були і жінки. На деяких тілах виявлені кульові поранення Ідентифікувати такі рештки тіл часто можна лише за ДНК.

Як повідомляв Інформатор, раніше у Бучі в одному із гаражів виявили рештки щонайменше двох людей, вбитих російськими окупантами.

На місці злочину правоохоронці виявили 2 ланцюжки, хрестик, шестикутну зірку, заколку та 3 ключі на металевому тримачі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Нагору