Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бучанська делегація відвідала німецький Бергіш-Гладбах. Німецькі підприємці створили асоціацію для допомоги у відбудові Бучі

Українська делегація з Бучі минулого тижня відвідала німецьке місто побратим – Бергіш-Гладбах у рамках співпраці у відновленні українського міста.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Бучанську міську раду.

Зокрема, під час візиту до міста заступниця Бучанського міського голови Анатолія Федорука Михайлина Скорик-Шкарівська та очільник німецького міста-побратима Франк Штайн обговорили напрямки подальшої співпраці і кроки з надання допомоги.

Українці також розказали німецькій спільноті про злочини рашистів, які вони вчиняли під час окупації у Бучі, про потреби у відновленні соціальних об’єктів і житла, про необхідність покарання злочинців і продовження підтримки України задля перемоги і відбудови.

За даними міськради, підприємці Бергіш-Гладбаха та Кельна вже створили асоціацію для допомоги Бучі у її відбудові.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Буча домовилася про співпрацю з містом Бергіш-Гладбах. 

Пізніше мери двох міст Федорук та Штайн провели онлайн-діалог, результатом якого стала домовленість, що більш конкретні плани з відновлення інфраструктурних об’єктів будуть обговорені під час відвідування Бергіш-Гладбаха українською делегацією і запуску акції зі збору коштів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Facebook-сторінка Михайлини Скорик-Шкарівської

Нагору