Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Україні розробили онлайн-гру з виживання в окупованих Бучі, Гостомелі та Маріуполі

В Україні розробили онлайн-гра Ukraine War Stories, у якій гравцям пропонують вижити в окупації, врятувати рідних від війни і виїхати в безпечне місце з Бучі, Гостомеля та Маріуполя.

Як повідомляє Інформатор, онлайн-гру розробила українська студія Starni Games, що базується у Києві.

Гра містить три “візуальні новели” про міста, які були окуповані росіянами. За словами розробників, кожна “новела” заснована на реальних подіях, а використані фото – зроблені у містах, про які йдеться в сюжеті.

Один із розробників гри сам перебував у Бучі під окупацією рашистів. Він разом з сім’єю провів тиждень в гаражному підвалі, доки не з’явилася можливість евакуюватись. Російські загарбники пограбували його будинок.

За словами розробників, цей жахливий “досвід” було використано при створенні гри.

“Новели охоплюють події від перших ударів по летовищу в Гостомелі до різанини в Бучі та відчайдушного спротиву в Маріуполі. Вашим завданням буде зберегти життя собі та своїм близьким, і зрештою опинитись у безпеці. Це потребуватиме величезної хоробрості та кмітливості, і обійтися без жертв вдасться не завжди”, – підписали розробники тизер до гри.

У кожному місті, яке постраждало від окупації, гравцям пропонують певний сценарій.

Наприклад, про Бучу автори гри розповідають так: “Ярік Кравченко та його сестра Віка приїхали в Бучу, аби перечекати атаку на Київ. Їхня мати Яна – медик, що захищає столицю в лавах ТРО, тоді як Ярік та Віка застрягли в Бучі, і не можуть евакуюватись самотужки. А російська окупація стає все кривавішою”.

Гру планують випустити безкоштовно у жовтні 2022 року.

“Ми нічого не матимемо з цього проєкту. Наша мета – розповісти світовій аудиторії про досвід народу України”, – кажуть розробники.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: скріншот з відеопрезентації гри

Нагору