Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Бучанщині ексголова сільради отримала підозру у розтраті 400 тис. грн під час ремонту дороги

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишній голові однієї із сільських рад Київщини у розтраті коштів під час ремонту дороги.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на допис Київської обласної прокуратури у Telegram.

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на підставі договору з органом місцевого самоврядування виконувало капремонт дороги в Макарівському районі Київської області (зараз – Бучанський район Київщини). Підозрювана, розуміючи, що роботи в повному обсязі не виконані, підписала акт приймання виконаних робіт та довідку про вартість будівельних робіт з недостовірною інформацію. За цих обставин сільська рада перерахувала товариству майже півмільйона бюджетних коштів.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи, вартість невиконаних робіт становить понад 405 тис. грн. Таким чином підозрювана завдала збитків інтересам держави на вказану суму.

Чиновниця отримала підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, а також у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції в Київській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний

Нагору